Kunstmarkt Hattem – Een wereld van kunst

Kunstmarkt Hattem – Een wereld van kunst

zaterdag 23 mei 2015, 11:00 - 17:00 uur

De fraaie historische binnenstad van Hattem verandert zaterdag 23 mei in een artistiek buitengebeuren tijdens de Kunstmarkt 2015 – een wereld van kunst. Rond Uit Hattem heet u van harte welkom!

Vijftig kunstenaars, waaronder leden van het Kunstenaarscollectief Kunstgilde Hattem, exposeren hun werk op het prachtige plein rondom de Grote Kerk. Er is een gevarieerd aanbod van schilderijen, grafiek, fotografie, beelden, keramiek, glas, sieraden, textielkunst en kunstzinnige houten meubels.

In de aangrenzende straten zijn er tal van creatieve activiteiten voor jong en oud.
Zo zijn er veel activiteiten zoals een leuke knutsel workshops, illustraties ontwerpen, pottenbakken en schminken. Bezoekers kunnen hun talent tonen op de reusachtige schilderwand, model zitten voor een portrettekenaar en de kunst afkijken bij bijvoorbeeld een demonstratie mozaïeken. Verder is er een wel heel bijzondere fiets waarop je, al trappend, je eigen schilderij kan fietsen. Het drogen van het schilderij doe je vervolgens op de droogfiets. Dit jaar kunnen kinderen komen stoepkrijten, wie doet er mee?
Er zijn kramen met wereldproducten zoals handgemaakte kleinschalige kunst uit diverse verre landen.
Woordkunstenaars, verhalenvertellers en sfeervolle muziek maken dit creatieve evenement compleet!

Muziek
Muzikale inbreng is er in de vorm van optredens op diverse plekken variërend van traditioneel tot pubsongs. Harp, gitaar, accordeon en andere instrumenten passeren de revue. Deelnemers zijn Trio Laag Riet, Fauché Juliano, Harry Zwerus, Eef Mokkink, Cynthia & Max, muziekgroep de Tarantella, Duo Linearlive, Duo H2H, singersongwriter Marja de Boer en hangspeler Rob Verheul.

Schilderwedstrijd
Wie doet er mee met het leukste kleine schilderij van Hattem? Duinkerken organiseert traditiegetrouw een creatieve wedstrijd op kleine bordjes van 10×10. Bordjes zijn gratis af te halen in de winkel en deze dienen uiterlijk 20 mei weer ingeleverd te worden. Tijdens de Kunstmarkt bepaalt de publieksjury wie naar huis gaat met de schitterende prijs en eeuwige roem. Voor kinderen is er een aparte wedstrijd. Zij beschilderen tijdens de Kunstmarkt de bordjes en ook zij maken kans op mooie prijzen!
Voor meer informatie kunt u kijken op www.ronduithattem.nl