Beleef de spannende geschiedenis van Gelderland

Beleef de spannende geschiedenis van Gelderland

beleef-geschiedenisOp meer dan 200 plekken komt de historie van Gelderland tot leven. Geheimzinnige grafheuvels, roofridders, Romeinse legerkampen, gigantische kastelen. Gelderland kent een rijke geschiedenis. En je kunt die nu extra goed beleven. Met speciale routes, die de spannendste en meest verrassende verhalen prijsgeven.

Meer dan 200 locaties

Van 200 bijzondere plekken in Gelderland is een audio- of videoverhaal gemaakt. Je komt ze tegen op de Veluwe, in de Achterhoek, de regio Arnhem Nijmegen en Rivierenland. De Veluwe zindert in het bijzonder van de Spannende Geschiedenis. Denk maar aan de idyllisch gelegen buitenplaatsen en stoomgemalen. Op alle locaties staat een opvallende markering met in de meeste gevallen een QR-code. Scan deze met je smartphone en je krijgt op je telefoon direct de audio of video van de plek waar je staat. Heb je wel mobiel internet, maar wil je ter plekke geen QR-code scannen? Kijk dan op spgs.nl (voor mobiel) of spannendegeschiedenis.nl (desktop). Je gaat dan automatisch naar de pagina over die specifieke plek. Zo ontdek je met je smartphone snel en eenvoudig de spannende geschiedenis van Gelderland!

beleefgeschiedenis-quoteWebsite met verhalen, arrangementen, routes en evenementen

Wil je thuis vast kijken welke plekken je in Gelderland kan bezoeken? Kijk dan op spannendegeschiedenis.nl. Daar vind je een beschrijving van alle tijdlijnen en locaties en kun je routes, arrangementen en evenementen bekijken.

TIP!

De geschiedenis ontdekken met een virtuele gids? Download de gratis app Spannende Geschiedenis, volg een route en ontdek de verborgen historische schatten van de regio!

beleef-geschiedenis-02Voor kinderen

De geschiedenis van Gelderland: ook leuk voor kinderen! De jeugdambassadeurs Tom en Katja beleven als geschiedenisdetectives boeiende avonturen. Vleermuistuinen bezoeken, fossielen zoeken of zien hoe een watermolen werkt? Op de website zie je welke historische plekken extra interessant zijn voor kinderen van 10 tot 14 jaar en hun (groot)ouders.