De Pinkstermarkt in Brummen

De Pinkstermarkt in Brummen

Met theater, kunstmarkt, livemuziek en gezellige terrassen

pinkstermarkt-brummen-05Een verrassend Pinksterweekend lang van vrijdag t/m maandag met Jaarmarkt, Theater, Kunstmarkt, livemuziek en gezellige terrassen. Het karakteristieke Brummen met haar lommerrijke lanen en schitterende monumenten, is met Pinksteren het brandpunt van een veelheid aan activiteiten. Voor haar eigen inwoners én voor de vele duizenden bezoekers die van buiten hierop afkomen.

Het Pinksterweekend gaat op vrijdagavond 22 mei feestelijk van start met een vrolijke openingsvoorstelling van de TheaterEtappe. Daar blijft het niet bij, want ook dit jaar zal het publiek opnieuw het hele weekend in de theaterwagens verrast worden met een grote diversiteit aan kleine intieme voorstellingen, onbekende juweeltjes. Drie dagen lang worden er ’s middags en ’s avonds voorstellingen gehouden voor jong en oud of voor de hele familie tegelijk. Van cabaret, vertellingen tot muziektheater, het is allemaal te beleven in een van de vier theaterwagens. Ze staan opgesteld rondom de muziektent op het Marktplein in Brummen, dat speciaal voor dit Pinksterweekend is omgetoverd tot een gezellig Theaterterras. Hier staat elke avond een pizzaoven te knorren in het theaterrestaurant, wordt de Oklahoma-smoker op temperatuur gebracht en krijgt u de salades knispervers opgediend. Sluit uw bezoek s’avonds swingend af op de gezellige dansvloer bij het theaterrestaurant.

pinkstermarkt-brummen-01Zondag komen enkele tientallen professionele kunstenaars uit het hele land in Brummen bijeen om hun kunstwerken te tonen op de Brummense Pinkster Kunstmarkt. Een breed palet van kunst laat zich op deze Eerste Pinksterdag zien; schilderijen, keramiek, beeldhouwwerken, glaskunst, edelsmeden en carving. Slenter na uw bezoek aan de Kunstmarkt verder richting het Wijnplein met zijn heerlijke wijnproeverijen, en geniet met een goed glas in de hand van een van de vele demonstraties op de levende ambachten markt. Brummen is deze Eerste Pinksterdag het best te omschrijven als een kunstig, ambachtelijk, smaakvol en theatraal gezelligheidsdorp.

pinkstermarkt-quoteOp Tweede Pinksterdag wordt dit jaar voor de 23ste keer de traditionele Pinkstermarkt gehouden. Met circa 350 kraamhouders de grootste in de regio. De markt is verdeeld over twaalf sectoren, voor een ieder wat wils. Vanuit de boeken-, brocante- en Hip Crea & Onlinestraat komt u via het Groen- en Landlevenplein op het Smaak- en Verwenplein. Daarna kunt u nog even doorstappen richting de braderie en de Klerenstraat. Het Kinderplein met haar verschillende kinder-activiteiten, de rondtrekkende artiesten met hun straattheater, de vrolijke muzikale intermezzo’s en de oergezellige Foodtrucks maken deze feestdag compleet.

Een lange traditie

Al 23 jaar roert Brummen zich in het voorjaar. Mensen komen uit het hele land naar Brummen toe om elkaar te ontmoeten. De Brummenaren hebben een paar vaste punten in hun bestaan. De kermis én de Pinkstermarkt. De markt is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip bij markt minnend Nederland. Modern en bij de tijd is de markt met zijn tijd meegegaan en verbindt het de oude gezellige marktwaarden aan nieuwe verrassende deelnemers en activiteiten. Afwisseling en diversiteit zijn dan ook de sterke punten van de Pinkstermarkt en alle activiteiten in de dagen daaromheen. Tijdens de Pinkstermarkt wordt in de Andreaskerk ook het befaamde Shantykoren festival gehouden, waar verschillende koren zich laten zien en horen. Het festival is een initiatief van Shantykoor De IJsselboei uit Brummen dat al vele jaren wordt geroemd om hun hoge kwaliteit en de fantastische uitsmijter die zij deze Tweede Pinksterdag samen met het dweilorkest van het Harmonie Orkest Brummen uitvoeren.

pinkstermarkt-brummen-03Brummen is de plek waar u geweest moet zijn tijdens het Pinksterweekend. In de buurt zijn verschillende kleine en grotere campings, bed & breakfasts, hotels en restaurants te vinden, zodat u niets van de festiviteiten hoeft te missen. Daarnaast vindt u in Brummen heel veel schitterende fietsroutes door de Veluwe, het IJsselgebied en de Achterhoek. In Brummen is er alle dagen wat te doen, er komt geen einde aan.

De Theateretappe, de Kunstmarkt en de Pink-stermarkt bieden voor ieder wat wils. Het ideale uitje voor uw familieweekend met ambiance voor alle leeftijden.

Meer info

Pinksterweekend Brummen 2015, van vrijdag 22 mei t/m maandag 25 mei 2015.
www.pinkstermarktbrummen.nl