Dompel onder op de Veluwe

Dompel onder op de Veluwe

Waterbelevingsplek Camping de Wildhoeve

Foto: Waterrijkeveluwe.nl

Bij de Veluwe denk je waarschijnlijk direct aan uitgestrekte bossen en wilde dieren, maar wist je dat er een uniek gebied is binnen de Veluwe dat je nog eens extra kan verrassen? De noordelijkste vier gemeenten van de Veluwe bieden naast de prachtige bossen, zandverstuivingen en paarse heidevelden namelijk een unieke combinatie met en beleving van water; ‘de Waterrijke Veluwe‘. Een bezoek meer dan waard!

Je vindt in deze ‘achtertuin’ van Zwolle pittoreske stadjes waar Anton Pieck zijn hart niet voor niets aan verloor, afgewisseld met een ongekende diversiteit aan natuur om te ontdekken. Van bos tot boerenland, van heidevelden tot zandverstuivingen en….water in de meest prachtige verschijningen.

 

 

 

Ontdek Hanzesteden, Zuiderzee en watersport

Kanovaren op het Apeldoorns Kanaal

Foto: Waterrijkeveluwe.nl

Ontdek dit gebied waar ooit de oude Zuiderzee lang te vinden was. Fiets door de uiterwaarden van de IJssel, ga een dagje lekker luieren op het strand bij Heerde, wandel langs sprookjesachtige sprengen en beken of ga juist actief watersporten en de Hanzestad Hattem bezoeken; in de gemeenten Epe, Hattem, Heerde en Oldebroek op de Waterrijke Veluwe bruist het altijd!

Laat je meevoeren met de rust en gemoedelijkheid van de omgeving en beleef er een welverdiende vakantie. De eigenaren van gezellige (familie)hotels, campings en Bed & Breakfasts heten je graag een warm welkom. Met de mooiste Wellness faciliteiten in de buurt wordt je vakantie of weekendje weg wel heel relaxed.

 

 

 

Gastvrij en onverwacht, ook voor kinderen

Strijk neer op een van de landelijk gelegen terrasjes langs de prachtigste fiets- en wandelroutes en voel je welkom. De mensen zijn er gastvrij en vertellen je graag honderduit over de leukste uitjes in de omgeving. Of het nu gaat om een museum, landgoed, pluk-, sier- of theetuin, Hanzestad of de grotere attractie- en dierenparken. Het is allemaal op steenworp afstand in dit prachtige gebied.

Ook voor kinderen is er van alles te doen. Ze kunnen heerlijk spetteren, ontdekken en spelen bij één van de waterbelevingsplekken. Wakeboarden, klompvaren of wat dacht je van een bezoek aan het Nederlands Bakkerijmuseum? De Waterrijke Veluwe biedt voor jong en oud(er) elk wat wils en verrast je in alle opzichten! Bekijk hier de promotiefilm van de Waterrijke Veluwe en geniet!