Fietsen op de Veluwe

Fietsen op de Veluwe

Een diversiteit aan mogelijkheden

fietsen-01Op de Veluwe kun je dankzij het fietsknooppuntennetwerk eindeloos fietsen. Wie fietst, wil ook af en toe even uitrusten. Op de Veluwe is dat geen probleem. Overal staan bankjes. Op de Noord-Veluwe zijn diverse punten die echt de moeite waard zijn om even af te stappen. Om te beginnen is er De Ossenstal in Epe. Waar je midden in de prachtige bossen heerlijk kunt genieten van koffie met de bekende appeltaart. Ook is het goed toeven bij ‘Groot Stokkert’ in de bossen rond Wapenveld. Verder is het bezoeken van het ‘verscholen dorp’ in de buurt van Vierhouten een bezoek zeker waard.

Eens heel wat anders zien? Schrijf je in voor een toertocht voor de ‘gewone’ fiets of de mountainbike. De data voor deze tochten staan vast en er zijn verschillende afstanden. De routes zijn duidelijk aangegeven, er zijn verzorgingsposten en het Rode Kruis staat paraat.

Maar of je nu kiest voor een ontspannende fietstocht via een eigen route of deelneemt aan een georganiseerde tocht; op de Veluwe kun je genieten!

Plaats: Hattem.

Lengte van de route: 24 kilometer.

Markering: De route is gemarkeerd met houten palen met in het zwart op een blauwe achtergrond het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). Er is een verbindingroute, bij de Tonneberg, met de mountainbikeroute in Heerde. Deze verbindingsroute is voorzien van een zwarte markering.

Startlocatie: Parkeerplaats Wapenvelder Molenweg in Hattem, Carpoolplaats bij de A50 afslag in Hattem.

fietsen-02Omgeving: Een echt Veluws bosgebied met veel naaldhout en enkele heidevelden. De route bevat een aantal beklimmingen waaronder de Trijselenberg, de Hooge Berg en de Thonnenberg.

Aard van de route: De route bestaat uit twee lussen. Noordelijke lus 10,5 kilometer en de zuidelijke lus 17,5 kilometer. Het noordelijke deel van de route bevat enkele technische passages met onder andere de beklimming van de Trijselenberg. Ook de afdaling van de Trijselenberg is zeer de moeite waard. De zuidelijke lus van de route is minder technisch. Beuken-lanen en heidevelden wisselen elkaar hier af.

Website: www.ronduithattem.nl

Info: info@ronduithattem.nl of bel 038 – 443 22 10