Herfst op de Hoge Veluwe

Herfst op de Hoge Veluwe

De herfst is voor velen de mooiste tijd van het jaar om in het Park te zijn. De bladeren kleuren en de dieren gaan druk op zoek naar voedsel omdat er een periode van schaarste in aantocht is. En dan zijn er ook nog de talloze paddenstoelen. Met een rugzakje over de schouders en een paar wandelschoenen aan je voeten val je een dag lang van de ene verbazing in de andere. In je eigen tempo, volgens je eigen route. Meedoen aan georganiseerde activiteiten kan ook. Wij maakten een selectie voor u.

Workshop paddenstoelenfotografie1
Ga met een professionele fotograaf op zoek naar de paddenstoelen van het Park en leer hoe je ze het beste vastlegt. Trek niet je nieuwste kleren aan, want wie paddenstoelen fotografeert moet zo nu en dan op zijn buik liggen. Maar het resultaat is er dan ook naar. Een workshop waar u uw leven lang plezier van zult hebben.
Datum: zaterdag 17 oktober 2015
Tijdstip: 10.00 – 13.00 uur
Locatie: Restaurant De Koperen Kop
Prijs: € 40,- per persoon inclusief hand-outs en ontvangst met koffie of thee (excl. entree Park)
Reserveren noodzakelijk

Muziek: Politie Bigband Oost-Nederland
Deze Bigband bestaat uit 20 leden die werken bij de Politie Oost-Nederland of bij een andere eenheid. De Politie Bigband Oost-Nederland speelt klassiekers van Glenn Miller of van Count Basie. Maar ook pop-stukken, balads, of stevige rocknummers. Voor een dansje speelt de bigband bossa’s of latin-stukken.
Datum: 18 oktober 2015
Tijdstip: 14.00 tot 15.00 uur
Locatie: Marchantplein
Prijs: gratis (excl. entree Park)

Muziek: Maggie Brown
Amsterdamse gitaarband Maggie Brown brengt een mix van Americana, post-rock, altcountry, folk en singer-songwritermuziek. Tekstueel en technisch steekt het ijzersterk in elkaar en qua emotie en schoonheid is het perfect in balans.
Datum: 25 oktober 2015
Tijdstip: 14.00 tot 15.00 uur
Locatie: Marchantplein
Prijs: gratis (excl. entree Park)

Herfstverrassingstocht3
In de herfst gebeurt er van alles in de natuur. Heel zichtbaar is natuurlijk het veranderen van de kleuren en de vele paddenstoelen die uit de grond schieten. Maar er is nog veel meer te zien. Kijk maar eens onder de schors van een omgevallen grove den of ga op zoek naar de zoelplek van een wild zwijn. De natuurgids vertelt.
Data: 17 t/m 25 oktober
Tijdstip: 13.00 – 15.00 uur
Start: Bezoekerscentrum
Prijs: € 3,- per volwassene (excl. entree Park)
Reserveren noodzakelijk

2Herfstfotosafari
Voor liefhebbers van fotografie én de herfst. De boswachter brengt u naar de plekken waar de herfstkleuren en -taferelen het mooist zijn. Daar maakt u de mooiste foto’s. Tijdens deze safari gaat u te voet en per fiets. Inclusief koffie en aangeklede borrel in het veld.
Datum: vrijdag 23 oktober
Tijdstip: 13.00 – 17.00 uur
Start: Bezoekerscentrum
Prijs: € 42,- per persoon (excl. entree Park)
Reserveren noodzakelijk

Opa en oma-weekend
Kinderen mogen gratis naar binnen in het opa en oma-weekend. In het Bezoekerscentrum zijn allerlei leuke dingen te doen, maar buiten in de bossen of op de stuifzanden kun je je natuurlijk ook prachtig uitleven!
Data: zaterdag 17 oktober en zondag 18 oktober
Locatie: Bezoekerscentrum
Prijs: gratis (excl. entree Park)

Mezenkastje maken en speurtocht
Maak eerst met je (groot)ouders een speurtocht door het bos, waarbij je van alles leert over de vogels die leven in het Park. Over of en waar ze overwinteren bijvoorbeeld en hoe ze aan hun eten komen. Onderweg moet je vragen beantwoorden. Bij terugkomst in het Bezoekerscentrum worden die nagekeken door een natuurgids. Dan steek je
de handen uit de mouwen en maak je een mezenkast voor de vogels in je eigen tuin.
Data: 17 oktober t/m 1 november
Tijdstip: 12.00 – 15.00 uur (inloop)
Locatie: Bezoekerscentrum
Prijs: gratis (excl. entree Park)

4Kinderrondleiding door Jachthuis Sint Hubertus
Een leuke en leerzame rondleiding voor jonge bezoekers en hun ouders. Ze ontmoeten belangrijke mensen uit het verleden van het Jachthuis, zoals de butler van de familie Kröller-Müller en Berlage, de architect van het huis. Met verhalen over de legende van Hubertus, de geschiedenis van het Jachthuis, de familie Kröller-Müller en de kunstverzameling.
Data: 20 en 27 oktober
Tijdstip: meerdere (zie hogeveluwe.nl)
Prijs: € 4,- per volwassene en € 2,- per kind
(excl. entree Park)
Reserveren noodzakelijk