Hoge Veluwe viert Jubileum groots

Hoge Veluwe viert Jubileum groots

Logo+Hoge+Veluwe+RGB-300dpi-10cmjpgHet Nationale Park De Hoge Veluwe, de unieke nalatenschap van het echtpaar Kröller-Müller, bestaat dit jaar tachtig jaar. Daarom worden er tal van activiteiten rondom het jubileum georganiseerd. En dan is er ook nog de tentoonstelling in het kader van het van Gogh-jaar in het museum.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is, samen met het Kröller-Müller Museum, de nalatenschap van Anton en Helene Kröller-Müller. Het echtpaar kocht vanaf 1919 stukken grond aan om een landgoed te stichten. Anton ging er graag jagen, terwijl Helene haar tijd grotendeels besteedde aan het aanleggen van een indrukwekkende collectie moderne kunst. In 1935 werd het Park ondergebracht in een stichting. Nu, tachtig jaar later, is het levenswerk van het echtpaar nog altijd een van de populairste recreatieve bestemmingen van Nederland.

Jkids hoge veluweubileumweekend met verhalen en Junior Natuur Expeditie; 6 en 7 juni

Op zaterdag en zondag zijn er gratis bij te wonen lezingen. Ariette Dekker vertelt over haar onderzoek naar Anton Kröller en de net gepubliceerde biografie. Eva Rovers, de biografe van Helene, geeft een lezing over Antons echtgenote. Primatoloog Jan van Hooff, onder meer bekend van zijn optredens in de De wereld Draait Door kan als geen ander vertellen over het hoe en waarom van het gedrag van dieren.

Jonge bezoekers kunnen tijdens dit weekend deelnemen aan de Junior Natuur Expeditie; Een evenement vol spannende, leuke en leerzame onderzoekjes en proefjes in de natuur. Individueel of onder leiding van een natuurgids ontdekken de kinderen spelenderwijs de geheimen van de natuur.

 

Van Gogh-jaarimages (2)

Het is dit jaar ook 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh stierf. In dat kader presenteert het Kröller-Müller Museum tot 27 september de tentoonstelling Van Gogh & Co, Dwars door de Collectie. Het Park organiseert Van Gogh-tekenworkshops en een speciale fietstocht waarin leven en werk van Van Gogh centraal staan.

Bekijk het overzicht van alle jubileumactiviteiten op de site van het park. Zie www.hogeveluwe.nl.