Jan de Hoop, geniet elke dag in de natuur

Jan de Hoop, geniet elke dag in de natuur

‘We genieten elke dag van de stilte en de schoonheid van de natuur’

Als Jan nu ‘s morgens vroeg op weg gaat naar Hilversum, rijdt hij eerst een stuk door het bos waar hij zwijnen ziet rondscharrelen en een hert de weg ziet oversteken. “Hier voel ik me echt één met de natuur. Ik word er rustig van, deze omgeving heeft een weldadige uitwerking op me.”

image001Van Rotterdam naar de Veluwe

Jan is geboren Rotterdammer. Met Coen woonde hij tot vorig jaar in een mooi dubbel appartement aan de Maas. “We wilden het nog mooier maken door de woonkamer te vergroten en alles opnieuw te laten schilderen”, vertelt Jan. “De aannemer zei dat het werk drie maanden zou duren als we in het appartement zouden blijven en drie weken als we zouden weggaan. Ik heb toen een Twitterbericht rondgestuurd met de vraag of iemand een mooi plekje voor ons wist voor die drie weken. Bas Hoogland, commercieel directeur van Landal GreenParks, deed de suggestie om naar Landal Miggelenberg in Hoenderloo te komen. Dat hebben we gedaan en we zijn direct verliefd geworden op dat park. Je loopt vanuit je huisje zo het bos en de natuur in. De service is er perfect, de medewerkers zijn erg aardig en attent.”

Een huis in Radio Kootwijk

IMG_2384Vanuit hun huisje op Landal Miggelenberg gingen Jan en Coen vaak wandelen door bos en hei in de omgeving. Zo kwamen ze op dat bankje in Hoog Buurlo terecht. Ze bleven niet lang dagdromen, maar zijn meteen op zoek gegaan naar een geschikt plekje om te wonen. Ze hebben heel wat woningen bekeken, maar hun ideale huis zat daar steeds niet bij. Jan: “Op een dag liepen we tegen een bouwvallig, rommelig huisje in Radio Kootwijk aan, met een groot stuk grond eromheen. Ik zag er niets in, maar Coen zei: ‘Als we het nou zouden kunnen slopen en iets nieuws bouwen’.

Daar had ik niet zo’n trek in na de forse verbouwing van ons appartement in Rotterdam. Toch zijn we gaan praten met een ontwerper en bouwer van woningen en die heeft ons vertrouwen gewonnen. Terecht, er staat nu een prachtig nieuw huis.”

De stilte van de Veluwe

Het huis wordt aan drie kanten omgeven door bos en aan een kant door hei. “We genieten hier volop van het natuurschoon en de stilte van de Veluwe. ‘s Nachts horen we alleen een uil in de verte. De mensen zijn hier rustiger dan in Rotterdam, ze rijden rustiger en er is meer tijd voor je in winkels. Wij hebben meteen meegedaan met activiteiten in het dorp en zijn daardoor snel opgenomen in de gemeenschap.

IMG_2664Als ik weer eens terug ben in Rotterdam, word ik benauwd van alle drukte en het verkeer daar. Ik voel me hier meer thuis dan in Rotterdam, waar ik mijn hele leven heb gewoond. De supermarkt en andere voorzieningen vinden we op tien minuten rijden in Ugchelen en we zitten maar op een kwartiertje rijden van het centrum van Apeldoorn. Een prettige stad met goede voorzieningen, waar we al tijdens ons verblijf op Landal Miggelenberg allerlei favoriete restaurantjes hebben ontdekt.”

Zo vanuit huis het bos injandehoop-quote

Jan realiseert zich elke dag dat het een goede keuze is geweest om naar de Veluwe te verhuizen. Het was natuurlijk ook wel spannend of hun droom in werkelijkheid zou uitkomen. “Dat is zeker gebeurd”, zegt Jan. “Het is nog leuker dan we van tevoren verwachtten. Ons huis is mooier dan ik ooit had durven dromen en de omgeving is werkelijk geweldig. Zodra ik mijn stoeltje in de natuur kan neerzetten heb ik vakantie. Meer heb ik daarvoor niet nodig. Het is daarom hier op de Veluwe elke dag alsof ik op vakantie ben. Ons leven is helemaal veranderd. Met onze hond Bob lopen we zo vanuit ons huis het bos in. Het landschap is heel afwisselend met heuvels, zandverstuivingen, heide en bossen. We hebben veel meer rust gekregen en leven hier veel meer buiten dan in de stad. We genieten elke dag van de frisse lucht, de stilte en de schoonheid van de natuur van de Veluwe. Alles bij elkaar is dit voor ons het perfecte plekje.