Rondstruinen op Kasteel Cannenburch

Rondstruinen op Kasteel Cannenburch

Met ‘afstandsbediening’ rondstruinen op Kasteel Cannenburch

Cannenburch voorpleinDwalen op een eeuwenoud kasteel. Helemaal op eigen houtje op ontdekkingstocht: rondstruinen door de kamers vol 18e eeuwse meubelen, tussen reusachtige portretten en snuffelen tussen de rommel op zolder. Het kan in Kasteel Cannenburch in Vaassen. Sommige portretten van de vroegere bewoners komen op een heel bijzondere manier tot leven. Laat u verrassen door hun persoonlijke verhaal.

Kijk zelf waar u wilt

De huidige Cannenburch is in 1543 gebouwd op de fundamenten van het kasteel uit de 14e eeuw. Zodra u oog in oog staat met het kasteel en de bijgebouwen waant u zich in de 18e eeuw. Het kan haast niet anders of uw blik wordt helemaal naar de prachtige gebouwen getrokken. In het koetshuis is een restaurant gevestigd. In het ‘Bouwhuis’ de kassa, kasteelwinkel en de woning van de rentmeester. Hier begint ook de audiotour, uw ‘digitale’ rondleiding. U loopt met een ‘afstandsbediening’ door het kasteel, het parkbos en de moestuin met ‘oude’ groenten. Waar u eerst gaat kijken, mag u zelf bepalen.

“Kom maar binnen hoor. In de 18e eeuw was het heel normaal om
gasten in je slaapkamer te ontvangen”
Anna Margaretha van Isendoorn- van Renesse

Cannenburch grachtWie loopt u tegen het lijf?

Binnen is het moeilijk voor te stellen dat het kasteel vlak na de oorlog zeer verwaarloosd en praktisch leeg was. Nu kunt u bijna overal rondlopen en het ziet het er helemaal bewoond uit. Prachtig ingericht met veel originele meubels en soms reusachtige schilderijen. De rommelige zolder doet echt denken aan uw eigen zolder. Hier wordt – nog steeds, lijkt het – echt geleefd. Alsof je op de uitgesleten treden van de grote zwarte wenteltrap ieder moment de Van Isendoorns of zelfs Marten van Rossem tegen het lijf kunt lopen.

Kinderen op Cannenburch

Zo’n groot kasteel maakt machtig veel indruk op kinderen. Zij verbazen zich over de schilderijen die tot leven komen en de fantastische zolder.

Een greep uit de speciale activiteiten:

  • Middeleeuws Festijn op 2 en 3 mei.
  • De maandelijkse Verborgen Trappentour: deurtjes gaan van het slot en je komt op allemaal ‘geheime’ plekjes waar anders niemand mag komen.
  • Sprookjes op Zolder en speurtochten door het park.
  • Vanaf mei is er de audiotour voor kinderen. Zij horen het verhaal van het kasteel en zijn bewoners op hun eigen niveau.

“Dat schilderij van die meneer begon zomaar tegen mij te praten…”

Anouk, 9 jaar


Wist u dat….?

Cannenburch speurtochten… u tijdens uw ontdekkingstocht op Cannenburch soms heel letterlijk oog in oog staat met de vroegere bewoners?

… u op de eerste dinsdag van de maand in 2015 bij alle 7 de opengestelde kastelen van Geldersch Landschap & Kasteelen 25 % feestkorting krijgt?

… Cannenburch het hele jaar door activiteiten organiseert?

… Cannenburch op dinsdag t/m donderdag, zaterdag en zondag open is, en in de schoolvakanties ook op vrijdag?

… u op eigen houtje het kasteel kunt ontdekken?

… u een rondleiding met een groep altijd kunt aanvragen?

… u op Cannenburch ook uw huwelijk, (kinder)feest, vergadering of bedrijfsbijeenkomst kunt houden?
Voor alle mogelijkheden en evenementen kijk op www.glk.nl/cannenburch.

Beleef alle 7 kastelen!Cannenburch ontvangsthal

Kasteel Cannenburch is één van de 7, voor publiek opengestelde kastelen van Geldersch Landschap & Kasteelen. 2015 is het jubileumjaar ‘75 jaar Geldersche Kasteelen’. Alle kastelen organiseren bijzondere jubileumactiviteiten, zie www.glk.nl/evenementen of informeer via tel. 026-355 25 28.

Kasteel Ammersoyen in Ammerzoden: een stoere middeleeuwse burcht, met ridderzaal, kemenade en metersdikke muren.

Kasteel Doorwerth in Doorwerth: een indrukwekkende middeleeuwse burcht met historisch ingerichte vertrekken en twee exposities.

Kasteel Hernen in Hernen: Een uniek voorbeeld van verdedigbare huizen in Nederland met overdekte weergangen.

Kasteel en park Rosendael in Rozendaal,18e en 19e eeuwse grandeur in het kasteel en landschapspark met tuinsieraden zoals de Bedriegertjes en schelpengalerij.

Huis Verwolde in Laren, een edelmanswoning uit 1776 met een fraaie tuin op een mooi landgoed.

Huis Zypendaal in Arnhem, een intiem ingericht buitenhuis met kostbare meubels en servies.