Safari-joggen op de Veluwe

Safari-joggen op de Veluwe

Joggen en wild spotten op de Veluwe

Beleef het wild op de Veluwe optimaal

Het concept van ‘safari-joggen’ is simpel en uniek in Nederland. Onder begeleiding van een ervaren gids gaan kleine groepjes hardlopers bij zonsopgang of zonsondergang het bos in op zoek naar wild. Zo komen de deelnemers regelmatig oog in oog te staan met een Ree, damherten, wilde zwijnen of de koning van de Veluwe: het Edelhert. Op deze manier hopen de initiatiefnemers dat de deelnemer op een avontuurlijke en spannende manier het beoefenen van sport combineert met het genieten van de prachtige natuur en het grofwild op de Veluwe.

Grote kans op wild

Het hardlopen vindt plaats vanuit verschillende startpunten op de Veluwe. De routes worden in de vroege ochtend of tegen de schemering aan gelopen, waardoor de kans op het spotten van wild het grootst is. Flexibiliteit en maatwerk staan voorop: Iedere groep krijgt en persoonlijke gids mee , die afhankelijk van de wensen van de groep de afstand en snelheid bepaald. Respect voor de natuur is belangrijk. Er wordt dan ook niet van de paden afgeweken en in kleine groepen gelopen om de dieren niet te storen in hun eigen leefgebied.

Joggen door de bossen op de Veluwe

Goed bezig!

Safari-joggen kent geen winstdoelstelling, maar is opgericht om het hardlopen te stimuleren en meer mensen te laten genieten van natuur. Een gedeelte van de opbrengsten komen dan ook ten goede van natuurbeschermingsorganisaties als Natuurmonumenten en het Gelders landschap.

Veluwe Veelzijdig abonnees lopen gratis mee

Men kan individueel of als groep aanmelden via de site van Safari-joggen. De groepen die met een gids het bos ingaan bestaan uit maximaal 8 hardlopers. Door de groepen klein te houden verstoren ze het wild minimaal en houden ze goede kans op een “wildspot”. Nieuwe jaarabonnees van Veluwe Veelzijdig lopen gratis mee. Dat is een voordeel van € 15,-. Hiermee is het abonnement bijna gratis. Dit aanbod is geldig voor de eerste 10 nieuwe abonnees. Op = op.