Vier de herfst met Veluws herfstfestival Roots in the Woods

Vier de herfst met Veluws herfstfestival Roots in the Woods

_DSC7310De dagen worden korter, de nachten kouder. Ergens klinkt gelach en muziek. De geur van vers eten komt je tegemoet. En dan ineens mensen, muziek, gezelligheid en vuurkorven. Roots in the Woods is als dat vuur: het verbindt, verblijdt en verwarmt. Dit sfeervolle festival brengt van 9 tot en met 25 oktober een ode aan de herfst op de Veluwe. Verspreid over de Veluwe wordt een mix van muziek, theater, cultuur, kinderactiviteiten en Veluwse culinaire specialiteiten gepresenteerd.

Het ‘hoofdpodium’ Beekpark

Het Beekpark in Apeldoorn is ook dit jaar het ‘hoofdpodium’ van het Roots in the Woods Festival. Met een keur aan theatervoorstellingen, sfeervolle muziek, interessante workshops en een heuse Rauw en Ruig area. Muzikale Roots
topper is bijvoorbeeld Crimson Inc., een echte Roots band met wortels diep in de Americana, country, folk en bluegrass. Deze act speelt in de ‘Rauw en Ruig area’ op de centrale locatie in het Beekpark. Een plek waar de Kop van Jut uitmaakt welke man het sterkst is. Het festivalterrein is gratis toegankelijk.

Amazing Paviljoen & MiddenpleinOproep

De Non de sju sjo speelt hier live muziek met diverse muzikanten. De oudste Zweefmolen van Nederland laat je hoog de lucht in zwiepen. Schuif aan bij de Paviljoen Bar voor fris, bier en wijn. Voor een kopje heerlijke American Coffee,
Thee & Hot Choco staan de Coffee Sisters klaar. En natuurlijk is er ambachtelijke Friet. Diverse luifels garanderen dat je overdekt kunt genieten.

Circus & Parade
In de ronde Circustent is een doorlopende Circusshow inclusief parade over het Beekpark. Cirque Magnifique treedt in het weekend twee keer per dag op in de Roots Circus tent met ouderwets circus uit vroeger tijden.

Rauw & Ruig
Vanaf het Live podium muziek door diverse muzikanten. Hier bepaalt de Kop van Jut wie de sterkste is. Sla je slag en win mooie prijzen.Naast fris biedt de Wijn & Bier Bar een selectie van bieren & wijnen. Dave’s Burgers biedt de
beste hamburger van Nederland! Aanwezig op Roots in the Woods! Luifels zorgen dat ook echte mannen altijd droog staan.

Veel voor kinderen op alle locaties:Singer songwriter met jongetjeKlim & Klauter
Zowel in het Beekpark als op de andere locaties is traditiegetrouw ook voor kinderen veel te beleven. Op alle locaties is een klim en klauter parcours en kunnen kinderen deelnemen aan diverse workshops en back to basic activiteiten.
In het Klimbos klim en klauter je over de boomstammen. De Hot & Steaming Popcorn Machine maakt ondertussen ambachtelijke popcorn met veel poe-ha!

Roots in the ‘Veluwse Woods’

Roots in the Woods gaat letterlijk de Veluwse bossen in en heide op. Met optredens en activiteiten verspreid over diverse locaties. Dit varieert van muziek en optredens op Landal parken tot (buiten) wilddiners bij Van der Valk hotel De Cantharel en speciale arrangementen met bungalowpark Hoenderloo. Bekijk het overzicht op www.rootsinthewoods.nl. Like het festival op Facebook en je bent altijd ‘de eerste die het weet…’

Locatie Landal Heideheuvel
Deze gezellige, kleinere locatie op de Veluwe verzorgt de aftrap van het Roots in the Woods festival. Met onder andere muziek, kindertheater en verschillende buitenactiviteiten. Op 9 oktober begint het festival om 14:00 uur, op 10 oktober om 12:00 uur. Op beide dagen eindigt het programma om 18:00 uur, gevolgd door heerlijk Veluws eten
en drinken in een sfeervolle herfst-ambiance.

Van der Valk De Cantharel in Apeldoorn
Gedurende de drie weekenden dat Roots in the Woods duurt, verzorgt De Cantharel een heerlijk wilddiner. Onder andere in een unieke en intieme buitenlocatie met knapperende vuurkorven. Let op, het aantal plaatsen hiervoor is beperkt.

Algemeen beeld Veluwse evenementenLocatie Landal Landgoed ’t Loo
Dat de Veluwe meer is dan bossen en heide bewijst het op de noordelijke kant van de Veluwe gelegen locatie Landgoed ’t Loo in Oldebroek. Waar bos en water elkaar ontmoeten vinden op woensdag 14 en donderdag 15 oktober tussen 12:00 en 18:00 uur verschillende muzikale, theatrale en sportieve Roots in the Woods activiteiten plaats.

Beleef het beste van de Veluwe met Bungalowpark Hoenderloo
Van vrijdag 16 tot zondag 18 oktober biedt Bungalowpark Hoenderloo onder de noemer ‘Het Beste van de Veluwe’, een flink aantal Veluwse activiteiten aan. Variërend van bijvoorbeeld een wandeling op de Hoge Veluwe tot een voorstelling van verrassende acteurs in het nabijgelegen Natuurtheater.

Locatie Landal Miggelenberg
Met een heus Roots in the Woods Buitenrestaurant als eyecatcher en tal van voorstellingen en activiteiten, is Roots in the Woods locatie Miggelenberg op 17 en 18 oktober een heerlijke plek om het festival te vieren. Trek na een voorstelling bijvoorbeeld onder begeleiding de bossen in, omvervolgens terug te komen voor een rondje langs de verschillende Veluwse marktkramen. Beide dagen start het festival om 12:00 uur en wordt vanaf 18:00 uur, als de activiteiten eindigen een smaakvol Veluws wildbuffet geserveerd.

Locatie Landal Coldenhove
In de gemeente Brummen vinden van woensdag 21 t/m zondag 25 oktober verschillende Roots in the Woods activiteiten plaats. Op woensdag 21 en donderdag 22 oktober trapt locatie Coldenhove tussen 12:00 en 18:00 af met een divers programma.

Diverse locaties in Brummen en EerbeekRond het haardvuur
Het Roots in the Woods programma in de gemeente Brummen wordt van vrijdag 23 t/m zondag 25 oktober op een groot aantal plekken voortgezet. Het aanbod varieert van voorstelling en optredens op centrale plaatsen of pleinen de dorpen tot literatuur in een kleine buitensetting.

Locatie Landal Rabbit Hill
Locatie Rabbit Hill biedt van 23 t/m 25 oktober een veelzijdig Roots in the Woods programma. Met naast (kinder)voorstellingen ook verschillende proeverijen. Kenmerkend voor deze locatie is het gezellige openlucht theater waar alle drie de dagen artiesten hun kunsten laten zien. Op vrijdag start het festival om 14:00 uur, zaterdag om 12:00 uur en zondag om 10:00 uur. Op vrijdag en zaterdag wordt ook op deze locatie de inwendige mens  verwend met een heerlijk Veluws menu. De activiteiten op vrijdag en zaterdag eindigt om 18.00 uur en op zondag om 12:00 uur.

Proef je Roots
De Veluwe is een streek met een rijke natuur en veel wild. Hierdoor is oktober een uitgelezen maand om wild uit eigen omgeving terug te vinden op het menu van horeca ondernemers uit de regio. Roots in the Woods brengt de heerlijkste Veluwse streekgerechten en –producten onder de aandacht zolang het festival duurt. Lees meer over de deelnemende horeca op www.rootsinthewoods.nl.

Roots in the Woods presenteert: Burlesque dinner shows
Op donderdag 15 en zaterdag 24 oktober presenteert Roots in the Woods een unieke Burlesque dinner show in het Beekpark Apeldoorn. Sensueel, theatraal en karakteristiek zijn de kernwoorden. De kans om met elkaar een bijzondere avond met dans, theater, eten en drinken te beleven.
Business-editie op donderdag 15 oktober
Op donderdag 15 oktober is de businesseditie van Burlesque dinner show. Het programma duurt 4 uur en start om 18.00 uur. De kans op een unieke avond in een sfeervolle setting met collega’s en/of zakelijke relaties.
Weekend-editie op zaterdag 24 oktober
Iedereen kan de Burlesque dinner show beleven op zaterdag 24 oktober. Het programma duurt 3 uur en start om 18.00 uur.
Kaartverkoop en meer informatie
Het aantal plaatsen is beperkt.  Lees meer en bestel kaarten:
http://rootsinthewoods.nl/nieuws/burlesque-diner-shows/