Sportief spektakel in het zand: WK Beachvolleybal in Apeldoorn

Sportief spektakel in het zand: WK Beachvolleybal in Apeldoorn

Apeldoorn naast Rotterdam, Amsterdam & Den Haag host van Wereldkampioenschap Beachvolleybal

Apeldoorn staat bekend om zijn apen, de bosrijke omgeving en Het Loo. Maar er is meer waar de stad trots op is. Zo is de stad host van het WK Beachvolleybal 2015. In het hart van Apeldoorn wordt er deze zomer gestreden om de wereldtitel en eremetaal.  _MG_5942

Het Marktplein van Apeldoorn wordt volgestort met duizenden kuubs zand. Deze riante zandbak is het strijdtoneel van ’s werelds beste beachvolleyballers. Het tijdelijke stadion biedt ruimte aan tweeduizend toeschouwers die kunnen kijken naar bijna vijftig wedstrijden, van poulewedstrijden tot kwartfinales. Spectaculaire sportprestaties gegarandeerd.

Apeldoorn zal in complete beachvolleybalsfeer zijn. Naast het volleybal op topniveau, is er spectaculair entertainment. Met activiteiten voor alle leeftijden, muziek en sportieve attracties wordt het een waar sportfeest.

_MG_0799Ook het Drakenbootfestival, dat tegelijkertijd start met het WK, staat in het teken van het thema ‘beach’. Tijdens dit festival roeien ruim honderd teams tegen elkaar in echte drakenboten. Dit evenement is uitgegroeid tot een van de drukst bezochte festivals in de regio met 100.000 bezoekers.

Het Drakenbootfestival en het beachvolleybalstadion liggen op loopafstand van elkaar en brengen de zomerse sferen naar de stad. Het Drakenbootfestival organiseert bijvoorbeeld een beach party en er zijn zandsculpturen te bewonderen. In een omgeving van zon, water en zand staan bij beide evenementen competitie, spektakel en teamspirit centraal.

Tien dagen lang spelen de beste spelers ter wereld in vier steden om de wereldtitel. Namens Nederland maken negen teams hun opwachting op het WK. Bij de mannen verdedigen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen de wereldtitel. Madelein Meppelink en Marleen van Iersel zijn regerend Europees kampioen bij de vrouwen._MG_0794

Het belooft een spannende, spectaculaire strijd te worden die start op 26 juni. Op 5 juli wordt de finale gespeeld in Den Haag. Voor het speelschema en tickets kijk op www.wkbeachvolleybal2015.nl.

Het stadion in Apeldoorn is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het Marktplein ligt op tien minuten lopen van Apeldoorn Centraal Station. Parkeren is mogelijk in de parkeerplaats onder het Marktplein. De gezellige binnenstad van Apeldoorn biedt vele winkel- en uitgaansgelegenheden.